Учители

В Плевен търсят ученик и учител на годината

От 18 април 2011 година е в ход процедура по номиниране на претенденти за второто издание на Награда „Анастасия Димитрова“ за просвета. Подготвените съгласно регламента на наградата предложения се очакват на АДРЕСИТЕ – пощенски и електронен на вестник „Посредник“ до 13 май 2011 година.

На същите адреси всеки може да зададе своите въпроси или да поиска допълнителна информация.

Награда “Анастасия Димитрова” за просвета е учредена през 2010 година – в навечерието на 170-та годишнина от създаването в Плевен на първото в България светско девическо училище. Инициатор и основен организатор на инициативата е изателска къща “Фортуна прес“, с подкрепата и в съучастие със синдикалните учителски организации в региона.

Чрез нея се популяризират сред обществеността техните постижения, талант,професионализъм и граждански принос.

Награда за учителите се присъжда в категориите: „Учител на годината“ в началното образование, „Учител на годината“ в основното образование, „Учител на годината“ в средното образование и в професионалното образование.

Четири са категориите и за ученици: в хуманитарната област, в природо-математическата област, в областта на изкуствата и спорта и в професионалното обучение.

Носителят се във всяка от категориите се удостоява с плакет и парична награда. Церемонията, на която ще бъдат обявени носителите на званията „Учител на годината“ и „Ученик на годината“ за 2011-а ще бъде на 25 май.

Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта на Награда „Анастасия Димитрова“ за просвета – 24may.posredniknews.com.