Училища

В плевенско училище заработи интерактивна система за 3D уроци

Интерактивна система за преподаване с използване на специализиран софтуер работи от тази седмица в СУ „Иван Вазов” в Плевен, съобщиха от ръководството на училището. В иновативната технология, която е единствена в страната, са вложени близо 60 хил. лв .  Системата е монтирана в 13 от класните стаи, интернет мрежа свързва специалните мултимедийни дъски и дисплеи с Touch екран, на които се визуализира информацията.

Системата съчетава иновациите с традиционния начин на преподаване. На учителите се дава възможност да комбинират изключително богато 3D анимирано съдържание по всички предмети от 1 до 12 клас, обясни директорът на училището Димитър Митев. Учителят може да разработи електронно съдържанието и да го сподели с учениците, а те да го прегледат от домовете си или от всяко друго място неограничен брой пъти. Самите ученици споделиха, че преподаването по този начин им харесва и ги улеснява, а „сухата” наука става по-интересна. За да се запознаят с възможностите и приложението на софтуера, учителите са преминали обучение.

Директорът добави, че до месец ще е готов и вторият вход, който ще ползват учениците от горен курс. От същото място ще се осъществи и „топла” връзка с общинския плувен комплекс, който се намира в съседство. Работи се и по изграждане на система за пропускателен режим с турникети. Учениците ще имат чипове, с които ще се чекират на влизане и излизане от училище, а данните за това дали са в сградата ще са достъпни чрез информационните технологии и за родителите.

Източник: toplnovini.bg