Мнения

В Перник се провежда конференция по темата с интерактивното обучение

Град Перник е домакин на национална конференция, посветена на прилагането на информационни и комуникационни технологии в училище. Форумът започна днес и ще продължи два дни, информира Радио Благоевград.

Събитието се организира от ОУ „Св. Иван Рилски“, със съдействието на Община Перник и Регионалния инспекторат по образование. Целта на конференцията е да представи възможностите и резултатите от прилаганото активно и интерактивно учене, както и методите на обучение.

Темата на конференцията е „Информационните и комуникационни технологии – средство за изграждане на знания и компетентности“.

Като част от програмата днес бяха представени резултатите от национално изследване на ефективността на софтуерната система „Енвижън“ и българския продукт „Джъмпидо“. Презентира се и коментира темата „Магията „Енвижън” – средство за изграждане на знания“.

Сред темите бяха още „Обърната класна стая“, „Срещу скуката таблетка – грабвайте таблета“, „Онлайн инструменти за учители“ и др.

Във втория ден на форума програмата ще акцентира на представянето на добри практики, свързани с темата. Водещи в тази част ще бъдат преподаватели в рамките на страната ни и в български училища зад граница.