Мнения

В Перник се провежда конференция по темата с интерактивното обучение

Град Перник е домакин на национална конференция, посветена на прилагането на информационни и комуникационни технологии в училище. Форумът започна днес и ще продължи два дни, информира Радио Благоевград.

Събитието се организира от ОУ “Св. Иван Рилски”, със съдействието на Община Перник и Регионалния инспекторат по образование. Целта на конференцията е да представи възможностите и резултатите от прилаганото активно и интерактивно учене, както и методите на обучение.

Темата на конференцията е “Информационните и комуникационни технологии – средство за изграждане на знания и компетентности”.

Като част от програмата днес бяха представени резултатите от национално изследване на ефективността на софтуерната система “Енвижън” и българския продукт “Джъмпидо”. Презентира се и коментира темата “Магията “Енвижън” – средство за изграждане на знания”.

Сред темите бяха още “Обърната класна стая”, “Срещу скуката таблетка – грабвайте таблета”, “Онлайн инструменти за учители” и др.

Във втория ден на форума програмата ще акцентира на представянето на добри практики, свързани с темата. Водещи в тази част ще бъдат преподаватели в рамките на страната ни и в български училища зад граница.