Учители

В Немската гимназия се разбунтуваха заради уволнен преподавател

Готови за бунт са част от учениците в 91 Немска гимназия в София. Причината е освобождаването на легендарен учител с над 30-годишен стаж, съобщиха за „Стандарт“ читатели и разтревожени родители.

Григор Димитров, който преподава география, е получил предизвестие едва тези дни, малко преди старта на учебната година, за която се подготвял, както винаги досега. Според родителите, отстраняването му е по политически причини, тъй като имал доста остър език.

Той е възпитал в родолюбие и човешки ценности повече от десет поколения ученици, за него ce носят легенди в Немската гимназия. Голяма част от възпитаниците на гимназията плачат за любимия си Грегъри.

„Той ни научи на много неща. Благодарение на него зная всички гари в България и столици по света“, твърди ученичка в социалните мрежи. Друга добавя, че по екскурзии обичали да си пият заедно ракията и винаги разправял интересни и забавни случки. На легендарния преподавател е връчена заповед за пенсиониране, подписана от директорката на школото Вера Кантраджиева.

„Изхвърли го като парцал, можеше поне да му благодари“, коментират колегите на Грегъри.

„В продължение на 32 години вярно, честно и предано съм служил на Немската гимназия и учениците от Немската гимназия. Обичал съм ги безкористно и безусловно. Защото не друг, а те са тези, които формират образа на Немската гимназия да бъде най-великото училище в държавата. Обичал съм и продължавам да обичам всички мои колеги, на които съм признателен. Изключително съм признателен на една бивша директорка на Немската гимназия – една жена с изключителна професионална култура, една жена дипломат и един човек с винаги отворена врата – това е госпожа Менда Маркова“, коментира самият преподавател пред сайта „Фронт“.

В социалните мрежи учениците вече организират подписка в негова подкрепа. Те ще настояват Грегъри да бъде преназначен дори след пенсионирането си, тъй като е много ценен кадър за училището.