Мнения

В МОН са внесени осем проекта за учебници по история

Осем проекта на учебници по история и цивилизации за V клас са внесени в Министерство на образованието и науката. Проектите са на издателствата “Анубис”, “Архимед 2”, “Булвест 2000”, “Даниела Убенова – Даниела Биланска”, “Питагор”, “Просвета Плюс”; “Просвета – София” и “Св. Георги Победоносец”.

На открито заседание на комисията по организация на процеса по оценяване и одобряване на проектите днес бяха отворени внесените документи. На заседанието присъстваха представители на издателствата.

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева благодари на издателите, че са спазили срока да представят до 9 юни проектите си. Тя увери, че оттук нататък МОН ще работи бързо, за да може учениците в V клас да имат нови учебници по история.

В комисията по оценяване на съдържанието на проектите участват 7 души – учители, преподаватели и научни работници от БАН, както и експерт от РИО. Други 6 души ще оценяват графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците.

До средата на юли комисията в МОН трябва да приключи работа, за да може след това учителите в страната да изберат по кой от одобрените от министъра учебници ще преподават през следващата учебна година.

Източник: Пресцентър на МОН