Мнения

В МОН отличиха висши военни

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева отличи с грамоти трима от инициаторите за изграждането на паметника на Васил Левски в двора на Военната академия „Г. С. Раковски“.

За съществен принос за осъществяване на патриотичната инициатива бяха отличени генерал-майор Петко Драгоев, почетен председател на Комитета на випуските на НВУ ,,Васил Левски“, генерал-майор Тодор Дочев, зам.-командващ на Съвета на командването на силите, бивш началник на ВА ,,Г. С. Раковски“ и полковник Спиридон Спиридонов, главен редактор на в-к. ,,Българско войнство“ и сп. ,,Военен глас“.

На срещата с представителите на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Апостола на свободата министър Кунева посочи, че екипът на МОН е направил много за патриотичното възпитание на учениците. Левски е първият герой, за който децата чуват от най-ранна възраст, отбеляза Кунева. За неговия смел дух, смело сърце и изключителна отдаденост на страната се учи много, но вие, военните бихте могли през своята професия да направите тези уроци още по-интересни, посочи вицепремиерът.

Генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов връчи на Меглена Кунев почетен знак и медал от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с благодарност за подкрепата.

Източник: МОН