Учители

В Димитровград определиха учителите на годината

Навечерието на 24 май е време и за класации в образованието. В община Димитровград вече определиха кои са тазгодишните носители на почетното отличие „Учител на годината“, съобщава dimitrovgrad.bgvesti.net.

В категорията „Учител в детска градина“ тази година получава Надежда Димитрова от ОДЗ №2. Йорданка Първанова (на снимката) от СОУ „Любен Каравелов“ пък бе избрана за учител в начален етап.

Преподавателят по математика от димитровградското ПМГ Йорданка Коджабашева спечели в категорията „Учител в прогимназиален етап“.

За постигнати успехи в обучението в гимназиален етап в същата категория бе отличена учителката по физика и астрономия Стефка Иванова от ЕГ „Д-р Иван Богоров“.

Специално назначена комисия, оглавявана от секретаря на общината Венета Стоименова се бе заела с тежката задача да определи най-заслужилите измежду 17 номинирани.

Според решение на администрацията, те ще получат и финансов стимул. Тържественото връчване на наградите ще е на церемония в Деня на славянската писменост и българска просвета и култура 24 май.

снимка: dimitrovgrad.bgvesti.net