Училища

В гимназия “Васил Левски“ в Мизия учебната година започва от втория етаж

Училищата в гр. Мизия ще започнат навреме новата учебна година, въпреки щетите от наводнението, заяви министърът на образованието и науката доц. д-р Румяна Коларова.

Тя посети, заедно със заместник-министър Ваня Кастрева, засегнатия от бедствията град, за да се запознае на място с работите по преодоляване на последиците от наводненията и подготовката за възстановяването на учебния процес.

Министърът беше в Професионалната гимназия по химични технологии „Васил Левски“ и установи готовност за започване на нормални учебни занятия. Най-пострадал е първият етаж на училището, където вследствие на наводнението, на много места е пропаднала подовата настилка.

Няма обаче конструктивни дефекти. Въпреки това учебният процес ще бъде изцяло възстановен на втория етаж. Районната здравна инспекция (РЗИ) е извършила проверка на хигиенната обстановка и е дала вече одобрение за начало на първия срок на втория етаж.

Ремонтните дейности по отстраняване на щетите на първото ниво на училището и дезинфекцирането ще продължат и след 15 септември, без да пречат на учебния процес като се очаква да завършат в едномесечен срок.

Източник: Пресцентър на МОН