Училища

В Брезница останаха без детски надбавки

Упоритостта на родителите на учениците в Брезница засега им носи само санкции. Децата им имат по повече от пет неизвинени отсъствия в месеца заради несъгласието на майките и бащите с избора на нов директор в училището и държавата съгласно законите ги лиши от детски надбавки.

Това съобщава Мария Чакмакова, директор на „Социално подпомагане“ в Гоце Делчев, цитирана от всекидневника „Преса“.

Станалият печално известен протест е срещу временния директор на училището Ангел Живков, за когото се твърди, че е назначен по политическа линия. Местните искат шеф на школото от селото.

Активистите извадиха и нов аргумент срещу Живков. Освен че не е от селото, преди време е работил и като охранител в нощно заведение.

„Всеки ден ще е така до победата“, категорични са учениците, които по всяка вероятност и догодина ще търкат училищните скамейки в същите класове. Те освиркват преподавателите си, които все пак влизат в час заради едва няколко ученика. Дюдюкането и виковете им пък са посрещани с нескрито одобрение от родителите им

Самите учители, които в началото на протеста също бяха на мнение, че директорът трябва да бъде излъчен след конкурс в техния колектив, гледат да не коментират ситуацията.

Всички чакат крайното решение на МОМН по въпроса.

Още по темата