Училища

В Благоевград и Русе ремонтите текат по план

Ремонтите в училищата в областите Благоевград и Русе ще приключат на 15 септември, гарантират местните РИО, цитирани от „Монитор“.

Подмяна на дограма, саниране на сградата и ремонт на тоалетните текат в момента в благоевградските шокола.

„Регионалният инспекторат по образованието следи ремонтните дейности в училищата в областта, за да не се стигне до спиране на учебния процес“, заяви временно изпълняващата длъжността директор на РИО-Благоевград Красимира Тодорова пред БГНЕС. В 7  СОУ „Кузман Шапкарев“, където трябва да бъдат ремонтирани 16 санитарни възела, все още няма завършена тоалетна.

Почти всички общински школа в област Русе ще отворят врати на 15 септември. За освежаването на класните стаи, тоалетни и покриви на школата са били заделени 514 000 лв., което е с 34 000 повече спрямо миналата година.

Над 60% от сумата за ремонтни дейности в ОУ „Отец Паисий“ идва от собствени приходи основно от училищното настоятелство и дарения.

„Това е много хубаво като тенденция. Пет нови класни стаи са направени реално, така че наистина училището се преобразява за един изключително кратък срок от време“, казва началникът на отдел „Образование“ в общината Сашо Щерев.