Учители

Върнаха на работа Любка Бънева

Директорът на ОУ „Димитър Талев“ Владислав Вътев е върнал на работа учителката, чиито договор беше прекратен преди няколко дни. Любка Бънева попитала за изразходването на делегирания бюджет на школото, което в първия момент й струва разваляне на контракта, който беше с половингодишен изпитателен срок, припомня „Монитор“.

Бънева преподава на първокласници в училището.

В неудобните питания тя била подкрепена от колежката си Емилия Янкова, класна на четвърти клас, която пък била наказана да дежури до входа на котелното.

„В сряда г-жа Бънева се върна обратно на работа, но подписа договор само за два месеца – до 24 май. Извиха ни ръцете просто, но това е начинът децата да се поуспокоят поне малко. Иначе в договора, който тя подписа, пише, че училището няма достатъчно средства и затова я наемат само за два месеца“, споделя пред медията Даниела Паскова, майка на дете в първи клас.

До възстановяването на учителката се стигна след подкрепата на 99% от родителите в класа, внесена по-късно в РИО Пловдив. В подписката родителите на малчугани настояват Любка Бънева да продължи да обучава децата им, защото е добър педагог.

Любка Бънева работи в училището от две години, като първата е била възпитател. От септември 2012г. била назначена за класен на 1б с шестмесечен договор, който може да бъде прекратен от работодателя съвсем законно предсрочно и без мотиви.

По казуса днес е предвидена среща на засегнатите страни със служебния министър на образованието проф. Николай Милошев.

снимка: Марица (Бънева е вдясно на снимката)

Още по темата