Ученици Учители

Върнаха на работа възпитателки, обвинени за побой в детска градина

Медицински сестри и възпитателки, обвинени в тормоз над децата в Глоджево, са върнати отново на работа в същата градина. За това сигнализираха разтревожени родители.

Случаят нашумя преди година след аудиозапис, на който се чуват обиди към децата от страна на персонала. Четирите жени, обвинени в тормоз, напускат сами, а яслата затваря. „Казаха, че няма нов преподавател, търсено е било в социалните, бюрата по труда, да се назначи”, обясни Мелек Алхалуи, майка на дете от детската градина.

„Свикахме родителска среща, на която родителите сами предложиха едната от тези сестри да бъде върната на работа”, посочи Рефие Ралева, директор на ДГ  „Здравец“.  Впоследствие в градината са назначени още две от напусналите. Според директорката на детската градина всъщност никой не е установил вината на жените.

Несъгласните с това решение майки отказаха да застанат пред камера, но пък кметът на Глоджево ги подкрепи. „Ако имах аз някакви правомощия, решението щеше да бъде друго”, заяви Адем Хаджимемишев, кмет на град Глоджево.

Макар да няма нови жалби от родители, неправителствени организации вече са поискали проверка по случая от Агенцията за закрила на детето.

Източник: btvnovinite.bg