Институции

Вълчев: Правим максималното всяко едно дете да не отпадне от училище

Министърът на образованието Красимир Вълчев коментира след заседанието на МС успехът, който заедно с всички ангажирани институции, е постигнат по отношение на това всяко едно дете да влезе в образователната система, предаде novini.bg. Продължава работата в тази насока и през следващата учебна година.

Правим максималното всяко едно дете да не отпадне от образователната система и използваме всичко инструменти, каза министърът. „Когато има координация, резултатите са на лице“, отчете Велчев и добави: „Предстои да подобрим информационната система“. „Факт е, че днес децата напускат образователната система поради културни отношения и липса на уважение към това децата да упражняват правото на образованието“, призна министърът на образованието.

Относно проблемите с критерия „близост“ за кандидатстване на децата в първи клас, който създаде проблеми на изключително много столичани, министърът обясни, че принципът на близост е важен за столицата ни заради разстоянието и трафика. Той обясни, че ще има промени, за да може повече деца да учат в желаните от родителите им деца.

Относно резултатите от матурите на седмокласниците, министър Велчев каза, че по математика тази година резултатите са по-добри, а по БЕЛ има малко по-ниски оценки.

Източник: novini.bg