Институции Училища

Вълчев: Образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него.

Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златоград, където проведе първата си работна среща с учители и директори на детски градини и училища в област Смолян.

В региона има 27 защитени училища и 16 детски градини, стана ясно от справка на МОН.

Министър Вълчев изтъкна, че учениците от областта са с най-високи резултати на националните външни оценявания.
„Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите“, е посочил Вълчев. Той е подчертал, че учителите са отговорни и подготвени и затова получават подкрепа от държавата.

По време на срещата стана ясно, че в Златоград е подобрена училищната инфраструктура. Вълчев е посетил детска градина „Радост“ и в Основното училище „Васил Левски“. В детската градина има изграден кабинет, в който ресурсен учител и логопед помагат на деца, осигурено е и здравословно хранене. В училището министърът е разгледал физкултурния салон и басейна, които в рамките на извънкласни дейности ще могат да се ползват и от деца от други училища и селища от община Златоград.

По време на тържествената сесия на Общинския съвет кметът на града Мирослав Янчев е раздал 17 награди, три от които колективни, на ученици от града, които са се отличили на олимпиади, състезания и конкурси, и в инициативи, посветени на популяризирането на историята и традициите на Златоградския край.

Източник: monitor.bg