Институции Ученици

Вълчев: Агресията се проявява в училище, не се ражда там

Източниците на агресия не са в училището, а то е място, където агресията се проявява. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев.

Той смята, че трябва да се работи с всяко едно дете, което показва прояви на агресия, превантивно да се решават конфликтите. Министърът съобщи, че през последните две години са увеличени средствата за психолози и педагогически съветници с близо 13 милиона лева.

Запитан за работата за прибиране на децата в училище, Вълчев подчерта, че на децата трябва да бъде осигурено правото на образование. Създадени са 1100 екипа с над 11 000 души за включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

По думите му образованието трябва да бъде ориентирано не само към базовите знания, но и към така наречените свързващи умения. Той каза, че от следващата учебна година в трети клас започва обучение по дисциплината „Компютърно моделиране“- децата от по-ранна възраст да придобият по-задълбочени дигитални умения не само като ползватели на електронни устройства.

Източник: dnes.bg