Ученици Училища

Възстановяват занятията за училището в Кърджали, където пропадна стълбище

От днес – 12 декември, се възстановяват учебните занятия в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали, където във вторник пропадна стълбище между първия и втория етаж.

За целта ще бъде направено пренасочване на учениците от средния и горния курс в други училища в областния град, а децата от началния курс ще продължат учебния процес в класните стаи на Бизнес инкубатора и на първия етаж в сградата на СУ „Отец Паисий“.

Организацията на учебния процес беше съгласувана на вчерашното заседание на Кризисния щаб в община Кърджали, в което участваха кметът Хасан Азис и заместниците му, началникът на РУО-Кърджали Гроздан Колев, директорът на СУ „Отец Паисий“, директорът на ОД на МВР – старши комисар Атанас Илков, представители на РД „ПБЗН“, проектанти. След заседанието на Кризисния щаб стана известно, че до края на седмицата ще бъде изготвена и докладна записка до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за осигуряване на средства за възстановяване на стълбищата в СУ „Отец Паисий“.

„Организацията на учебния процес по този начин ще продължи в периода до 20 декември, след което учениците излизат в коледна ваканция до 5 януари, включително. Дните дотогава ще бъдат използвани за реализиране на поредица от дейности за възстановяване на нормалния учебен процес“, съобщи след заседанието кметът Хасан Азис.

Източник: novini.bg