Ученици Учители

Възпитателка заряза 2-годишно дете на Витоша

Взрив от възмущение в социалните мрежи предизвикаха действията на възпитателка от частна детска занималня в София.

Постъпката ѝ е квалифицирана като „професионално престъпление“, „безобразие“ и „престъпно нехайство“.

Учителката е оставила 2-годишно момиченце повече от два часа на слънце в най-горещите часове на деня. Инцидентът е станал на поляна близо до хижа „Момина скала“ в природен парк Витоша на 03.07.2019г.

Избягалите от горещините свидетели, забелязали момиченцето оставено само на люлка в най-горещите часове на деня между 14:00 и 15:30 часа. Момиченцето се клатушкало на нея и тихо плачело. Хората са пренесли детето на сянка и се погрижили за него. То било силно зачервено от горещите слънчеви лъчи. Имало е мехури от изгаряне по шията.

Повече от 10 минути разпитвали хората на поляната дали детето е с тях. Едва след това се появила учителката от частна детска занималня и казала, че момиченцето е с нея. На въпросите зададени и от очевидците, защо е оставила малкото дете на слънце в най-голямата жега тя обяснила, че детето е отскоро и има проблем с адаптацията. По нейни думи момиченцето било страшен инат и не искало да отиде при нея. Това била причината да я остави там.

Действията на учителката породиха силно възмущение в социалните мрежи. Подадени са сигнали в Държавна агенция за закрила на детето.

Източник: novini.bg