Ученици

Възпитаници на гимназията по икономика във Велико Търново получиха сертификати на Майкрософт

Седем възпитаници на старопрестолната гимназия по икономика получиха сертификати за завършено обучение в академията на Майкрософт, съобщава в-к „Борба“.

Документът на младите икономисти Microsoft office specialist е доказателство, че те могат да се справят с високите изисквания със съвременните информационни технологии.

Михаела Каменова от XI клас от специалност „Икономика и мениджмънт“ и Даниел Лазаров, Лазар Паченков, Любомир Димитров, Тодор Чиляшев от XII клас, Станислав Димов от XI клас, Ален Христов от Х клас от специалност „Икономическа информатика“ са завършили обучението, което се осъществява по проект на клуба на завършилите Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“.

Курсът, през който възпитаниците на търновската гимназия са преминали, касае обучение по ключови компетентности според Европейската референтна рамка – дигитална компетентност, съизмерване на притежаваните от тях знания и умения с европейските изисквания, валидиране на знанията.

Вече две години училището участва в инициативата на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ за кариерно ориентиране на младите хора.
За двете години участие в проекта вече 14 възпитаници на Старопрестолната гимназия са получили сертификата на Майкрософт.