Възпитаници на гимназията по икономика във Велико Търново получиха сертификати на Майкрософт

Възпитаници на гимназията по икономика във Велико Търново получиха сертификати на Майкрософт

Седем възпитаници на старопрестолната гимназия по икономика получиха сертификати за завършено обучение в академията на Майкрософт, съобщава в-к “Борба”.

Документът на младите икономисти Microsoft office specialist е доказателство, че те могат да се справят с високите изисквания със съвременните информационни технологии.

Михаела Каменова от XI клас от специалност “Икономика и мениджмънт” и Даниел Лазаров, Лазар Паченков, Любомир Димитров, Тодор Чиляшев от XII клас, Станислав Димов от XI клас, Ален Христов от Х клас от специалност “Икономическа информатика” са завършили обучението, което се осъществява по проект на клуба на завършилите Стопански факултет на СУ “Св. Климент Охридски” – Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ”.

Курсът, през който възпитаниците на търновската гимназия са преминали, касае обучение по ключови компетентности според Европейската референтна рамка – дигитална компетентност, съизмерване на притежаваните от тях знания и умения с европейските изисквания, валидиране на знанията.

Вече две години училището участва в инициативата на Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски” за кариерно ориентиране на младите хора.
За двете години участие в проекта вече 14 възпитаници на Старопрестолната гимназия са получили сертификата на Майкрософт.

Коментари във Facebook