Ученици

Във Варна завърши “Цветна олимпиада“

Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ се провее в Област Варна в дните от 17 до 24 март. Целта бе да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски и немски езици, математика и информационни технологии.

Досега „Цветната олимпиада“ е провеждана в над десет региона в България. А в края на учебната 2013/2014 г. всички победители на регионално ниво ще се състезават помежду си в национален кръг посредством интернет.

Чрез проявата Сдружение „България си ти!“ се стреми да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството, да стимулира четенето на книги и по-специално на съвременни български автори.

Проявата се осъществи с подкрепата на Община Варна и РИО – Варна. Популярни верига магазини и издателство се погрижиха децата да бъдат поощрени за знанията и трудолюбието.

Победителите бяха специално наградени от гласовете на „България си ти!“ и техни любими изпълнители Сантра, хип-хоп талантът Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката, както и от учени, университетски преподаватели и водещи обществени личности, които да вдъхновят децата и учителите.

Церемонията по връчване на грамотите на победителите ще се състои на 27 март, четвъртък, в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, от 17:00 часа. Входът е свободен.