Учители

Във Варна връчиха отличието “Любим учител“

На тържествена церемония в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна,  преподавателката по български език и литература Нели Филева бе удостоена с приз „Любим учител“ в съвместната кампания на Министерството на образованието и науката и „Стандарт“.

Поздравителен адрес от заместник-министъра на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева към учителите и учениците на Математическата гимназия прочете г-н Иван Такев, началник на отдел „Връзки с обществеността“ на МОН. „Да си учител не е просто професия, а призвание. Вие, колеги, сте духовните ръководители на хиляди деца, като учите от най-лесните до най-трудните уроци с тях“, се казва в обръщението на заместник-министъра към педагозите. Към учениците посланието на г-жа Кастрева е: „Запазете стремежа си за знания и любов към Вашите учители“.

Наградата „Любим учител“ връчи г-жа Даниела Казанджиева, заместник-главен редактор на вестник „Стандарт“.

Показателно е, че ученици с математически профил са увлечени от литературата от своята преподавателка. В анкетата за избор на любим учител се включиха над 450 ученици от гимназията, като мнозинството гласове определиха г-жа Нели Филева.

Г-н Павлин Петков, директор на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, пожела на учениците приятна ваканция.

Целта на кампанията „Любим учител“  е да се представи по най-интересния и актуален начин Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри. Чрез нея учителите са привличани и мотивирани на избраното поприще в училището. Много важна е обратната връзка – нагласите и очакванията на учениците какви преподаватели искат да виждат те в класната стая.