Учители

ВУЗФ организира национална обучителна конференция за учители

На 10 май 2016 г. Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ ) организира национална обучителна конференция за учители от всички средни училища в България под надслов “Качествено образование за успешен бизнес”.  Събитието се провежда под патронажа на г-жа Янка Такева (председател на Синдиката на българските учители) и ще се състои в сградата на ВУЗФ (гр. София, кв. “Овча купел“, ул. “Гусла” № 1, зала 501).

Конференцията ще започне с кръгла маса, в която ще вземат участие г-жа Янка Такева, и ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. В дискусията ще се включат и представители на “Заедно в час”, които ще представят наръчник „Как да развиваме умения на 21-ви век в час? Наръчник, създаден от учители за учители”.

В рамките на еднодневния форум ще бъде проведен квалификационен курс “Съвременни тенденции в учебното съдържание на икономическите дисциплини“. Обучението ще бъде проведено от преподаватели на и ще бъде в различни направления, според заявените желания на учителите. Всеки учител преминал еднодневния курс ще получи сертификат.

Квалификационният курс обхваща следните направления: “Приложение на математиката в икономиката”, “Счетоводство”, “Финанси”, “Банкиране”, “Маркетинг” и “Меки умения” ( soft skills).