Втори национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои

Втори национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои

Организаторите на XV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 7 до 9 май 2013г.  обявяват Втори национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Скъпи деца,

Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете Ваш любим литературен герой и изработете негова кукла. След това изпратете своята кукла (с обозначени: трите имена, възраст – навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен
ул. “Никола Карев” № 1
Регионална библиотека “Сава Доброплодни”
ЗА КОНКУРСА ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 отгодини. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 30см.

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 май 2012г. в рамките на програмата на XV Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2013г. Ще бъдат раздадени много награди.

С част от куклите ще бъде подготвен куклено-театрален спектакъл, който ще бъде представен на публиката на фестивала.

Куклите от конкурса ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ “Сава Доброплодни” – Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

Успех!

тел. за справки: 044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712
e-mail: reglibsliven@iradeum.com
Краен срок за изпращане на куклите: 10.03.2013г.

Коментари във Facebook