Ученици

Втори младежки конкурс “Градът през моя поглед“

Фондация „Град и посоки“, Градското списание, с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна, обявяват конкурс за литература и фотография „Градът през моя поглед“.

В конкурса могат да участват младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в две категории: литература (есе, разказ, приказка, стихотворение, очерк) и фотография.

Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word, 30 реда по 60 знака) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят – какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.
Фотографиите могат да са черно-бели или цветни, с максимални размери на всяка творба до 150 см. всяка страна (JPG, PNG, TIFF).

Конкурсът е явен. Един автор може да участва с един текст, който може да е бил публикуван, но ненаграждават в други конкурси; с две фотографии, които също не са били награждавани. Допуска се участие и в двете категории. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и e-mail за връзка.

Краен срок: 15 ноември 2015 г. включително

Още информация