Ученици

Всички матури – в един ден

Матурите и изпитите след седми клас ще са в едни и същи дни и това ще намали прекъсването на учебния процес заради многото почивни дни около тестовете. Тази година месец май на практика беше пропуснат от учениците, тъй като буквално всяка седмица имаше почивка за тях.

Ясни са и датите за изпитите. Матурата по български език и литература (БЕЛ), която е задължителна за всички и изпитът след седми клас по български език ще бъдат на 21 май.

Два дни по-късно, на 23 май е втората задължителна матура по избираем предмет, както и миниматурата (след седми клас) по математика.

По традиция зрелостните изпити започват в 8:00 часа. Забавяне може да се получи единствено по технически причини, свързани с тайната около темите. Тази година вариантите бяха изтеглени минути преди да бъдат обявени и изпитните варианти разпратени по училищата по мейл. За щастие дебютът на схемата мина отлично и без инциденти.

Началният час на миниматурите ще е 10:00 часа. Според първоначално планираната организация големите ученици ще бъдат разпределени в кабинетите в горните етажи на училището, а по-малките ще са долу, за да не си пречат.

Източник: 24 часа