Учители

Връчиха наградите ”Сърцето на София” и ”Сърцето на България”

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева бе сред участниците в осмата поредна церемония по връчване на наградите “Сърцето на София” и “Сърцето на България”, която се проведе на сцената на театър “София”.

“Преди осем години заедно започнахме тази инициатива. Започнахме я с идеята да направим традиция. И това се случи, защото сме заедно. На сцената се събират децата от различните краища на София и на България със своите различни таланти”, каза Кастрева като се обърна към най-младите и към партньорите на инициативата “Различни, но заедно”.

Събитието се осъществява по инициатива на Синдиката на българските учители със съдействието на Министерството на образованието и науката съвместно със Столичната община и други организации и представители на деловите среди.

Заместник-министър Кастрева благодари на всички, които работят за развитието на таланта на малки и големи.

“Желая на всички прекрасна нова година, която да ги изпълни с вдъхновение за още по-добри дела”, каза тя при връчването на една от наградите.

Награди “Сърцето на София” получиха Мартина Камбурова – ученичка в Националната търговско-банкова гимназия, Елеонора Лилова – директор на 2. СОУ “Акад. Емилиян Станев”, Севдалина Джонгарска – директор на най-голямото училище с детска градина на Балканите за деца с увреден слух  – “Проф. д-р Дечо Денев” – София. Със същото отличие бяха наградени и проф. Теодора Павлович – вицепрезидент на Международната федерация за хорова музика и диригент на Софийския камерен хор “Проф. Васил Арнаудов”, както и Пламен Константинов – селекционер на българския национален отбор по волейбол.

Първа инвестиционна банка получи награда за социална ангажираност, а наградата “Сърцето на България” бе присъдена на БНТ.

Годишните награди на Арт център “Кърнолски” са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова, която е и първият носител на почетния знак “Сърцето на София”.