Мнения

Връчват наградите от стипендиантската програма “За жените в науката“

Днес, 2 февруари 2012 г., от 11:00 часа, в МОМН, във фоайето на 5 етаж, заместник–министър Петя Евтимова ще открие официалната церемония по връчването на наградите на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“, информира пресцентърът на МОМН.

Събитието се организира под патронажа на проф. Сергей Игнатов, д.н., министър на образованието, младежта и науката, съвместно с ЛОРЕАЛ България и Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

Престижната стипендиантска програма  „За жените в науката“ е утвърдена в над 40 страни в целия свят. Чрез стипендии за най-добрите научни проекти в областта на естествените науки, програмата цели да осигури подкрепа за млади жени, посветили се на научноизследователската работа. С дейността си тя подпомага и създаването на общество, което популяризира разнообразието, равенството, иновациите, креативността и прогреса.

В България „За жените в науката“ стартира за втори път, като предоставя стипендии на млади българки, посветили се на науката, с цел по-нататъшното им професионално научно развитие.