Учители

Волей легенда стана учител за ден

Бившият волейболен национал Борислав Кьосев проведе първия за 2011 година час по физическо възпитание на учениците от 11 б клас в 134 СОУ „Димчо Дебелянов“- София, с преподаване на иврит и английски език.

Легендата подкрепи Националната кампания на МФВС „Аз обичам спорта“, в която  се включват редица спортни звезди. Инициативата продължава за втора година, след като началото й беше дадено през 2010-та.

Боре Кьосев разкри на децета основни техники и правила на волейболната игра, а след това те изиграха пред него един гейм.

„Горд съм, че съм поканен да участвам в тази кампания. Искам да предам на тези момичета и момчета моята воля и желание за спорт. Много съм доволен, защото с този час се върнах в моето детство. Така започнах и аз с големия спорт – в училище“, каза бившият играч на ЦСКА.

„Навремето играехме на сгурия, но любовта към спорта, любовта да играеш, ме доведоха и днес отново тук. Големите личности и съвременните инициативи, като тази могат да спасят това поколение, което седи по 24 часа пред компютрите. Съгласен съм, че това е модерно, но трябва да се ограничи. Трябва да има повече часове по спорт, за да може децата да наваксат загубеното като физическа подготовка“, коментира след часа Кьосев.

Превъплатилият се за ден в учител бивш национал напусна часа под аплодисментите на учениците и скандирания „Боре! Боре“.