Мнения

Включи се в конкурса по програма „Знания за успех“!

Ако искаш не само да преподаваш, а и да вдъхновяваш, ако търсиш иновативни начини за преподаване на учебния материал, ако искаш твоите ученици вместо да цитират заучени определяния и формули да знаят как и къде може да се приложи наученото в заобикалящата ни среда, включи се в конкурса по програма „Знания за успех“!

Фокус в тазгодишното пето издание на програмата е STEM обучение, или подход, който обединява четири специфични дисциплини – наука, технологии, инженеринг и математика по интересен и вдъхновяващ начин.

STEM e интердисциплинарен метод на обучение, при който природните науки се интегрират в областта на технологиите, инженерството и математиката. Образованието, фокусирано върху STEM дава възможност на учениците да разберат как наученото може да се приложи на практика, да развият своя начин на мислене, като последователен и цялостен процес, да бъдат креативни и иновативни при решаване на комплексни задачи. 

„Следим пазара на труда, търсенето, възможностите за развитие, свидетели сме на големия интерес и голямата нужда от хора, които са образовани в областта на информационните технологии. Още миналата година търсихме и поставихме акцент върху развитието на образованието в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката, насоки, които дават основата на израстването на ИТ специалисти в България., споделя изпълнителния директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ Илияна Николова.

„Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на SAP Labs България за пета поредна година програмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“.