Институции

Включете се в международната конференция QED’17 „Децата в дигитална ера“

На 20-21 септември 2017 г. в град София ще се проведе международна конференция QED’17 „Децата в дигитална ера“ под патронажа на Българската национална комисия на ЮНЕСКО. Международната конференция се организира като регионално събитие, което ще се проведе непосредствено след срещата на EDUsummIT – глобална, създаваща знания, общност от изследователи, преподаватели и политически лидери, ангажирани в подкрепа на ефективната интеграция на информационните технологии в образованието чрез насърчаване на активното разпространение и използване на научните изследвания.

Конференцията QED’17 „Децата в дигиталната ера“ ще представи резултатите от глобалния форум с цел положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво.

По време на двудневното събитие Фондация „Право и Интернет“ в сътрудничество с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира панелна дискусия на тема „Дигиталното поколение – умения и сигурност“.

Събитието се провежда под патронажа на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество, Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.
QED (Quality in Education – Качество в образованието) се организира от Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) и Катедра ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ.

Повече информация за международната конференция QED’17 „Децата в дигиталната ера“ може да откриете на официалната страница на събитието.

Източник: unesco