Институции

Включете Вашето училище в кампанията ДЕЦАТА БЕЗОПАСНО В ИНТЕРНЕТ

На 1 декември 2007 г., по инициатива на Майкрософт, стартира мащабна кампания „Децата безопасно в Интернет“, която ще продължи шест месеца. Инициативата е насочена към деца на възраст между 6 и 16 години, техните родители и учители и има за цел да ги запознае с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа. Лице на кампанията е Вики – Виктория Керин (позната ни от предаването Star Academy), която ще запише песен, посветена на безопасността на децата в Интернет и ще участва в открити уроци в училищата.

В световния ден за безопасност в Интернет 6 февруари 2008 г. ще се състои премиерата на документалния филм „Децата безопасно в Интернет“. От средата на март филмът ще бъде прожектиран из училища в цялата страна в рамките на открити уроци, придружени с дискусии. В същия ден деца и родители ще имат възможността на специално организирана кръгла маса да се срещнат и разговарят с журналисти и представители на Държавна агенция за закрила на детето, Министерство на образованието и науката, Българска асоциация по информационни технологии, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Националната Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет, Обществения съвет за безопасен Интернет, SOS Детски селища България и Асоциация Родители. По време на цялата кампания ще бъдат разпространявани информационни материали, специално адаптирани за деца.

Чрез инициативата „Партньори в познанието“ Майкрософт предостави безвъзмездно на всички, които искат да научат повече за сигурността онлайн, учебна програма за безопасно поведение в Интернет със ситуационни игри и въпроси – „Сигурност на младите хора в интернет“. Програмата е разделена на модули, насочени към деца, родители и учители. Заподнайте се с програмата тук: http://safe.teacher.bg/

Всяко училище, което желае да се включи в националната кампания ДЕЦАТА БЕЗОПАСНО В ИНТЕРНЕТ може да сложи банер на сайта си, който води към Учебната програма и така да я популяризира сред своите ученици, учители и родители.

Банерите можете да свалите от тук: https://www.teacher.bg/banner/banner.html

Всяко училище, което постави банер на кампанията ще получи подарък от Майкрософт България, а част от училищата ще бъдат включени и в програмата за провеждане на открити уроци.

Всеки, който се включи в инициативата, да изпрати сайта на училището си (на който е качен банерът) на адрес : admin@teacher.bg

Може да се вкслючите в инициативата до 6 февруари 2008 г.