Мнения

Вицепремиерът: Бях добра по математика

В периода от 7 до 24 май ученици ще посещават предприятия, научни лаборатории, културни и образователни институции, спортни съоръжения. Специалисти в различни сфери ще провеждат открити уроци. Всичко това е в рамките на инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“.

В първия ден на програмата социалният министър Деяна Костадинова посрещна 93 деца и ги разведе из Министерски съвет.

„Това е залата, в която се дават пресконференциите и обикновено след редовните заседания министър-председателят слиза тук заедно с вицепремиерите и да разкажат на медиите какво са решили и да коментират актуалните теми от деня“, обясни тя на децата, след което импровизира пресконференция, на която отговори на въпросите им.

„Исках да съм археолог, а вицепремиерският пост не е влизал в плановете ми“, призна пред учениците Костадинова.

„Бях добра по математика и слаба по български език, макар после да завърших кандидатствах с история и литература. Но да, съгласна съм, че математиката може да се облекчи“, вдигна още завесата Деяна Костадинова.

Тя сподели, че иска да помогне за това младите хора да се връщат в страната, защото България е страхотна страна с изключителни хора.

„Бъдете активни, много неща могат да се случат, стига да имаме желание да го направим“, призова още министърът и подчерта амбицията на кабинета да скъси дистанцията между училището и бизнеса, за да може реално децата да видят как се случват нещата.

Още по темата