Институции Мнения Училища Учители

Вицепрезидентът: Да ценим учителската професия съгласно българските традиции

„Ако искаме най-свидното – децата ни, утре да живеят в един по-добър свят, трябва да ценим учителската професия, да се борим за нейното място, да уважаваме учителите. Така, както повеляват традициите на българското образование.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си по повод 140-ата годишнина на 55 Средно училище „Петко Каравелов“ в столицата, съобщиха от пресцентъра на президентството. Илияна Йотова бе официален гост на тържествения концерт, който се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата. Илияна Йотова определи родителите като най-големите съюзници на учителите в тяхното дело. „Учителите не са наши опоненти. Те също са родители, те имат нашите тревоги и съмнения, надежди и мечти. Трябва да работим заедно с тях за децата ни“, отбеляза вицепрезидентът.

На учителите Илияна Йотова пожела сила и кураж в мисията да дават знания, да възпитават, да изграждат личности. „Вие имате много важна задача – да се справяте с агресията и отчуждението, да компенсирате онова, което ние, родителите, често забравяме да казваме на децата си. Благодаря Ви от сърце“, заяви вицепрезидентът.

Да бъдат добри и толерантни пожела на учениците Илияна Йотова. „Най-добрият лек за всички злини е свободата. Това бе веруюто на вашия патрон Петко Каравелов. Бъдете му верни и вие. Бъдете свободни хора! Не се страхувайте да отстоявате мнението си, бъдете сигурни в себе си дори да срещате съпротива“, заяви вицепрезидентът. „Модерна България е във ваши ръце, силна държава се гради от силни личности“, подчерта Йотова.

Източник: novini.bg