Институции

Виртуален поход срещу онлайн-тормоза

Все по-често напоследък медиите в различни европейски страни публикуват материали за онлайн тормоз между деца и тийнейджъри, който не рядко води до трагични последици. Децата имат право да бъдат защитени, за да не бъдат наранявани и да не се злоупотребява с тях физически и психически. Всички ние носим споделена отговорност, за да им гарантираме възможността да играят, да учат, да се развиват и да участват активно и безопасно в живота онлайн и офлайн.

Ако сте загрижен родител, който се страхува за детето си да не бъде тормозено онлайн и/или да не тормози други деца онлайн, или ако сте учител, който иска да обсъди темата за онлайн тормоза в клас, или сте тийнейджър, който получава обидни съобщения, или е свидетел на онлайн тормоз, изтеглете нашето приложение от ТУК. За да го използвате на български език, е необходимо да изберете български език от настройките на устройството, на което ще бъде инсталирано.

За да се включите в Големия поход чрез Вашия уебсайт, посетете сайта на похода и се регистрирайте! След това можете да създадете своя аватар, който ще премине през уебсайтовете на различни неправителствени организации и компании с послание срещу онлайн тормоза. По този начин ще се включите заедно с още милиони европейци в дигиталния поход на 11 юни 2014 година. Проверявайте редовно вашия аватар в Парка на Големия поход! За да сте в течение с новините от Големия поход, следвайте #deletecyberbullying на @dcyberbullying.

Изказваме огромна благодарност на всички деца и млади хора, които вече се регистрираха и подкрепят усилията ни да популяризираме темата. Досега близо 70 000 души от цяла Европа са изразили своята подкрепа към кампанията посредством присъединилите се училища, организации и мрежи.

Кампанията се координира от BeatBullying, една от големите европейски неправителствени организации, които работят за превенция и подкрепа при случаи на онлайн тормоз сред тийнейджъри във Великобритания и са партньор по проекта „Европейска кампания за повишаване на чувствителността по отношение на кибертормоза“, с координатор Конфедерацията на семейните организации в Европа, финансиран по Програма ДАФНЕ III на Европейската комисия и изпълняван от девет партньора от седем европейски страни – Великобритания, Белгия, България, Гърция, Испания, Унгария и Финландия. Координатор на проекта за България е Фондация „Център за изследвания и политики за жените“.

Присъединете се и вие, очакваме ви в Парка на Големия поход!