Мнения

Вестникари даряват ”Книги за 1 милион”

Книги на стойност над 1 млн. лв ще влязат в 3200 читалища в страната. Те ще са подарък за тях от страна на “Медийна група България Холдинг”, която издава вестниците “Труд” и “24 часа”. Броят на книгите ще е повече от 200 000.

Името на инициативата е “Книги за 1 милион”, а даренията ще представляват енциклопедии, българска и чуждестранна литература. Гарант на стриктното изпълнение на обещаното от медийната група е премиерът Бойко Борисов.

“Поемаме отговорността да стигнем до всяко читалище в страната. Заедно с БАН подготвяме и отпечатването на 12-томна “Енциклопедия България”, коментира съсобственикът на “24 часа” и “Труд” Огнян Донев.

От своя страна гарантът настоя: “Разпределете добре книгите”!

Вицепрезидентът на медийната група Венелина Гочева отбеляза, че от пет години насам 90% от българските библиотеки не са получавали нови книги.

Сред заглавията, които ще обогатят 3200 библиотеки, са томове от хитовите поредици “Златна колекция ХIХ и ХХ в.”, “Златни детски книги”, “Загадки през вековете”, “100 неща, които трябва да знаем за България”, “Голяма детска енциклопедия”, “Голяма енциклопедия на страните”, здравни наръчници, серията за лечителя Петър Димков и др.