Мнения

Вестникари даряват “Книги за 1 милион“

Книги на стойност над 1 млн. лв ще влязат в 3200 читалища в страната. Те ще са подарък за тях от страна на „Медийна група България Холдинг“, която издава вестниците „Труд“ и „24 часа“. Броят на книгите ще е повече от 200 000.

Името на инициативата е „Книги за 1 милион“, а даренията ще представляват енциклопедии, българска и чуждестранна литература. Гарант на стриктното изпълнение на обещаното от медийната група е премиерът Бойко Борисов.

„Поемаме отговорността да стигнем до всяко читалище в страната. Заедно с БАН подготвяме и отпечатването на 12-томна „Енциклопедия България“, коментира съсобственикът на „24 часа“ и „Труд“ Огнян Донев.

От своя страна гарантът настоя: „Разпределете добре книгите“!

Вицепрезидентът на медийната група Венелина Гочева отбеляза, че от пет години насам 90% от българските библиотеки не са получавали нови книги.

Сред заглавията, които ще обогатят 3200 библиотеки, са томове от хитовите поредици „Златна колекция ХIХ и ХХ в.“, „Златни детски книги“, „Загадки през вековете“, „100 неща, които трябва да знаем за България“, „Голяма детска енциклопедия“, „Голяма енциклопедия на страните“, здравни наръчници, серията за лечителя Петър Димков и др.