Мнения

Венета Христова от “Булвест 2000“: Предимството на е-учебниците е, че са лесни за ползване

„Когато през 2011-та година започнахме разработването на електронни материали към учебниците, искахме да са лесни за използване. Тръгнахме с основата на .pdf файловете, в които правим книжните учебници“, обясни началото на дигитализирането на „Булвест 2000“ главният редактор на издателството Венета Христова.

„Направихме продукт, който представлява на вид нормален учебник със страници, които се прелистват електронно, но в текста вмъкнахме файлове с видео, графики, анимация, филми, виртуални разходки и демонстрации на опити, тъй като особено последното се случва все по-рядко в училищата“.

„В момента допълнителните ресурси от този тип са около 7000. Искахме електронният учебник да е независим от Интернет и затова учителите получиха дискове, които могат да ползват с помощта на компютър, проектор и обикновена бяла дъска“, допълни още Христова.

„Електронните ни учебници се приемат добре от учителите и учениците особено в началния курс. На децата им е интересно и забавно. Някои учители участват в разработването на дигиталните материали. Дори не е нужно да им казваме какво искаме, те са наясно какво би било интересно на децата“, отбеляза още гл. редактор на издателство „Булвест 2000“.