Мнения

Величка успя! Записа първи курс в Пловдивския

78-годишната Величка Желязкова показа, че няма невъзможни неща, когато мечтите ти са големи. След като миналата година не успя, тази есен ще бъде посрещната от нея като първокурсничка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Тя изкара 3.30 на изпита и записа биология във ВУЗ-а.

„Много се зарадвах, защото изпитах две години напрежение за приемането“, споделя пловдивчанка пред bTV.

„Щом се чете редовно, значи има успех. Пенсионерите ме питат – за какво ти е това биологията? След 40 година някакво звънче звъни в мен – за младост и дълголетие“, коментира най-възрастната жена студент в България пред медията.

Желязкова се надява да завърши и да сложи дипломата си наред с другите в дома си – по икономика, по приложна психология, по китайска медицина и японско шиацу.

„Студентите ми помагаха последната година, тъй като посещавах лекциите в първи курс като слушател. Не ми позволиха да усетя голямата разлика във възрастта между мен и тях“, споделя още тя.

Величка поддържа физическа и умствена форма с иглотерапия и лазертерапия и с редовни физически упражнения. Трябва да завърши през 2016-а година. Готва е и за друго предизвикателство – студентския купон на 8 декември, пише „24 часа“.

Още по темата

От преди година