Ученици

Варненски ученици в акция по почистване на Морската градина

Варненски десетокласници от Трета ПМГ „Акад. Методий Попов“ организират чистене на Морската градина тази събота, съобщава местният вестник „Черно море“. Акцията е изцяло тяхна идея, както и маркетинговата и информационна кампания около нея.

Днес от 11:00 часа пред Слънчевия часовник на входа на парка те раздаваха листовки и плакати, с които целяха да присъединят към тях връстници, преподаватели, приятели, а също така и всички, които взимат присърце чистотата в морската ни столица.

„Използвахме последните топли дни на годината, за да се разходим край морето и бяхме потресени от мръсотията около плажа. Не по-добро е положението и по централните и крайморски алеи. Затова след тях, ще се насочим към плажната ивица, за да почистим и нея“, споделят от класа на преподавателката по български език и литература Елена Пашанска.

Проявата е своеобразно продължение на участието на гимназията в националната конференция с международно участие „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХI век“, когато бяха представени сериозни европейски разработки и на екологична тема.

Доброволната акция на учениците съвпада и с честването на 150 години от рождението на създателя на Морската градина Антон Новак и на големия християнски празник Въведение Богородично.