Ученици

Варненска ученичка стана световна шампионка

Варненската ученичка Сияна Христова стана световна шампионка по модерни танци. Младата дама е състезателка по худ. гимнастика в клуб „Граци“ с треньор Ина Димитрова.

Тя се занимава от четиригодишна с худ. гимнастика. През последните години обаче доста сериозно внимание отделя на танците в цялата им разновидност.

Сияна стана световна шампионка на първенството на планетата в гр. Пореч, Хърватия. На шампионата участниците бяха 4000 на брой, прадставители от 58 страни. Нашето момиче успя да се пребори за златото и голямата купа пристигна във Варна.

„Преди това СП се правят много квалификации в цял свят. От тях се определят финалистите. Успехът наистина е страхотен. Много се радвам. Благодаря на хореографката си Болеславна Тенева, която много ми помогна. Благодаря и на треньорката си Ина Димитрова от „Грация“.

Художествената гимнастика стои в основата на успеха ми. Продължавам да се занимавам активно с любимия спорт, но сериозно внимание вече обръщам и на танците. Имам доста сериозни идеи, но на този етап няма да ги коментирам”, каза Сияна Христова.

Тя е на 18 г и е ученичка във варненската езикова гимназия. Сияна Христова призна, че вече мисли за следващото СП. Преди това тя ще се опита да спечели и титлата на Стария континент на предстоящото ЕП. Това е най-големият успех за България в танците.

Предишното българско участие на СП завършва с 56-то място.