Училища

Варна дава 1,2 млн. лв за ремонт на училища и детски градини това лято

35 училища и 30 детски градини във Варна ще бъдат ремонтирани до края на лятната ваканция. Това ще струва на общината повече от 1 200 000 лв., пише „Монитор“ като цитира общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

317 779 лв. от парите са целева субсидия за училищата от държавния бюджет, а останалите средства са от местната хазна.

Ремонтите в училищата по традиция са планирани и се извършват през летните месеци, когато не се провеждат учебни занятия.

Частична смяна на дограма очакват седем училища. Още девет пък – частична хидроизолация на покриви. Топлоизолация ще получат три.

Ремонт на санитарни възли ще има в пет, смяна на водогрейни котли и елементи от отоплителните инсталации в четири и изграждане на пожароизвестителни инсталации и евакуационно осветление в три школа.

Ремонт ще има в училищните столове на пет учебни заведения, като средства са предвидени и за обновяване на дворовете.

За осигуряване на условия за целодневна организация на обучение са отделени 390 000 лв., като с парите ще се смяна дограма, ще се правят шпакловки и измазване на стаи, частичен ремонт на електрическите инсталации, цялостен – на санитарните възли и на дворните съоръжения.

Планирани са ремонтни дейности по хидроизолация на покриви в осем детски градини, боядисване, подмяна на дограми, изграждане на пожароизвестителни инсталации и евакуационно осветление в други 18 забавачки.