Училища

Ваня Кастрева откри учебната година в новото училище в Герман

Заместник-министър Ваня Кастрева заедно с Йорданка Фандъкова – кмет на София, заместник-кметове на столицата, кметовете на община Панчарево и на село Герман, Янка Такева – председател на СБУ и др. участва в тържественото откриване на учебната година в новото 84 ОУ „Васил Левски“  в с. Герман, община София.

„За мен е изключително удоволствие да Ви честитя първия учебен ден и да Ви поздравя с новата учебна година, защото днес с усилията на всички, които сме тук, в историята на софийското образование още едно ново училище отвори врати, продължавайки традициите на образованието в с. Герман“, каза г-жа Кастрева и отправи послание към всички присъстващи ученици, родители и гости, като ги призова да обичат държавата си и града си, „защото един град, в който се строят училища и детски градини, една държава, която събира цялото си население по случай първия учебен ден като празник, има бъдеще!“

„Гордейте се с това, което са направили преди нас, и направете така, че нашите потомци да се гордеят с делата ни“, каза в заключение г-жа Кастрева и подари на училището от името на Министерството на образованието и науката Кинект за Windows, софтуер за игра „Джъмпидо“, с която учениците по-интересно да усвояват новите информационни технологии, както и книги за училищната библиотека.