Мнения

Ваня Кастрева откри изложба в МОН

Във фоайе „Ротонда“ на Министерството на образованието и науката днес заместник-министър Ваня Кастрева откри изложба на тема „Цвят в цвят“, подготвена и организирана от  учениците и учителите на гимназия „Неофит Рилски“ в град Кюстендил.

Като изрази възхищението си от рисунките на учениците заместник-министър Кастрева сподели:

„За мен е важно, че децата на България припознават Министерството на образованието и науката като място, където могат да споделят своя талант и своите знания, и аз съм щастлива, че именно министерството е точно тази сцена за изява на творчеството и професионализма на нашите деца и техните учители“.

Заместник-министър Кастрева покани учениците и техните учители в своя кабинет, където накратко им разказа какви въпроси от средното образование се обсъждат и решават в него. Тя каза, че срещите с ученици много й допадат, защото те дават ценни съвети и това е изключително полезно за ръководството на министерството.

Изложбата „Цвят в цвят“ пресъздава настроения и цветове, свързани с настъпващата пролет. Постигнатите резултати  показват, че са вложени фантазия, майсторство и артистизъм.

В експозицията присъстват композиции, виртуозно изпълнени в темперна техника върху картон, стъклопис, техника Ебру, която датира от IX век – представляваща отпечатък върху хартия от композиция нарисувана върху водна повърхност, Енкаустика („восъчна живопис“), колаж.