Учители

Ваня Кастрева награди любими учители

В края на изминалата седмица в 1 СОУ “Пенчо П. Славейков” – град София, се проведе церемония по връчване на отличието “Любим учител” в съвместната кампания на Министерството на образованието и науката и вестник “Стандарт”.

“Сменяте ли си ролите с учителите?” попита заместник-министърът на образованието и науката г-жа Кастрева, събралите се в столичното Първо СОУ „Пенчо П. Славейков“ ученици.

“Искам всеки от Вас да усети какво значи да застанеш пред взискателна аудитория. И не да се сетиш за Шекспир, който казва, че животът е една сцена! Да разбереш, че във всеки един миг Вашият учител, заставайки пред Вас, трябва да Ви покаже своето знание, обич. Но трябва да говори не „глупости“, а да Ви спечели, като ви води в дебрите на знанието Ви провокира да откриете и заобичате неговия предмет, – каза още г-жа Кастрева.

Тя добави: “Надявам се всеки един от Вас да усети какво може да прави най-добре,  а между Вас да има поне един толкова добър актьор, толкова разумен учен и толкова обичащ децата, че да избере трудната професия на учителя. Благодаря ви, че избрахте своя любим учител”.

От Първо СОУ “Пенчо П. Славейков” учениците избраха своя любим учител – Василка Койнарска – учител по химия. Те приеха наградата и дадоха дума да я връчат на своята учителка на специална церемония.

С отличие “Любим учител” бяха удостоени още Мира Колева, главен учител по химия от 51 СОУ “Елисавета Багряна” – София, Катерина Иванова – учител по български език и литература от 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов“ – София и Даниел Христов – учител по география и икономика от 22 СОУ “Георги С. Раковски“ – София.