Учители

Ваня Кастрева иска по-добра организация в училищата

Едва 500 от общо 9286 педагози в София са на възраст до 30 г. Десет процента от цялата бройка пък са прехвърлили 60 години. Една трета са между 50 и 55 г.

Статистиката изнесе вчера началникът на просветния инспекторат в София Ваня Кастрева на сбирка на директорите на училища в навечерието на новата учебна година, информира „Труд“.

Кастрева призова за по-добра организация в училищата. Тя разпореди на директорите да огледат сериозно екипите си и да инвестират в младите хора. Според нея трябва да се засили контролът над учениците и родителите. Според данните, които тя представи, в столицата няма нито един родител, глобен заради отсъствие на детето му от учебните занятия и правомощията на школските шефове трябва да бъдат използвани в тази насока.

За съвещанието присъстваха гости от най-високо ниво – кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-министъра по въпросите на средното образование Милена Дамянова. В четвъртък те ще открият тържествено новата сграда на Втора английска гимназия в кв. „Стрелбище“. Това е първото изцяло ново училище в последните 20 години в София.