Учители

Ваня Кастрева даде старт на кампанията “Любим учител“

Замeстник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева откри във Видин съвместната кампания на Министерството на образованието и науката (МОН) и в. „Стандарт“ – „Любим учител“.

Тържеството се състоя в най-старото училище в града – СОУ „Цар Симеон Велики“. То е основано през 1982 г., а сегашната сграда е строена в 1926-1931 г. В него се обучават 940 ученици от I до XII клас.

След проведената сред учениците анкета за любим учител бе определена учителката по немски език и класен на IX клас Ирена Йосифова. Пред учителския колектив и учениците в актовата зала на училището г-жа Кастева подчерта значимостта на кампанията любим учител и сътрудничеството на МОН и в. „Стандарт“.

Това е една идея на в. „Стандарт“, която горещо се подкрепя от МОН като благородна идея за стимулиране на младите учители. Директорът на училището Венцислав Станев срещна колектива на училището с г-жа Кастрева и всички разказаха за вече изминалата зрелостна кампания.  Заместник-министърът разговоря и с екипа на РИО – Видин и с началника инспектората г-жа Марийка Василева.

Следващите градове, в които ще продължи съвместната инициатива на МОН и „Стандарт“, са Варна, София и Благоевград.