Институции Ученици Училища

Ваканцията в София и Перник се удължава, в страната учениците в час от четвъртък

Грипната ваканция на учениците в София се удължава до 15 март.

Това съобщи във фейсбук профила си столичният кмет Йорданка Фандъкова. Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала.

Удължава се грипната ваканция и в Пернишка област, съобщи Регионалното управление на образованието.

През миналата седмица са регистрирани 158 болни от грип и остри респираторни заболявания, като през предходната са били 95, уточни РЗИ. Заболяемостта е 216,11 на 10 000 души, при 129,94 за предходната седмица.
Най-засегнати са децата във възрастовата група 5-14г., където е регистрирана заболяемост 1128,80 на 10 000 души.

Учениците ще бъдат отново на училище на 17 март.

В останалата част от страната, учениците се връщат в час от 12 март.

,,В областите с потвърдени случаи на коронавирус отменянето на учебни занятия и посещенията в детски градини и детски ясли да се прилага в конкретни заведения с констатирани случаи на коронавирус. Има редица отправки в това – ако има ученик, заразен с COVID-19, такъв ученик не може да посещава учебното заведение, същото важи и ако е учител. Научните прояви трябва да бъдат отменени, тоест това да важи за всякакви научи конгреси и конференции. В крайна сметка науката не зависи от това дали ще се проведат конференциите или не“, подчерта ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Източник: novini.bg