Ученици

Български ученици ще участват в “Европейски училища за жива планета“

Ученици от три български училища ще се включат в тазгодишното, шесто по ред издание на инициативата „Европейски училища за жива планета“, която се организира от международната природозащитна организация WWF и фондация ЕРСТЕ.

Българските участници са Професионална гимназия по транспорт, град Разлог, основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Бачево и столичната професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“, информира forthenature.org.

Ученици от десет страни в Европа ще участват в стартовото събитие на програмата, след което ще се включат в едноседмична природозащитна академия във Виена. В програмата са включени различни работни семинари и активности, чиято цел е да предоставят информация по актуални екологични проблеми.

След приключването на занятията на академията, до края на учебната година участниците ще работят върху свои еко проекти, които ще се състезават за традиционната награда на инициативата – едноседмичен природонаучен лагер в Румъния. Проектните теми са „Дунав – европейската линия на живота“ и „Екологичен отпечатък – глобалните последици от консумацията“.

Развитието на проектите може да бъде видяно в реално време на интернет адрес: http://schools.foralivingplanet.eu.

Проектите ще бъдат представени през месец юни 2014 г. в Румъния.