Ученици Училища Учители

Български ученици могат да изпратят картичка до Космоса

Между 15 септември и 23 октомври 2020 г. български ученици от цялата страна ще могат да изпратят в Космоса картички със свои послания към бъдещето, като опишат или нарисуват своите отговори на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.

България е първата държава в света, която на национално ниво става част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос „Космическа Поща“. Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата Ню Шепард, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка, пропътувала в космическото пространство!

За да се включат в програмата навреме, картичките ще бъдат събирани от свои специални вестоносци – куриерите на компания Спиди. Те ще посетят безвъзмездно всяко едно училище, чиито ученици пожелаят да се включат в „Космическа Поща“ . Инвеститорският фонд Брайткап Венчърс (Brightcap Ventures), в партньорство със Спиди, българската космическа компания Ендуросат, Фондация „Америка за България“, Музейко и компанията Блу Ориджин (Blue Origin), ще поемат разходите и организацията на цялата кампания в България.

В рамките на инициативата #КосмическаПоща американската организация предоставя достъп на учениците и учителите до примерни планове за уроци, както и редица предизвикателства, които да провокират техните разсъждения и дискусии по темата.

За повече информация: https://www.clubforfuture.org/mission-1-bulgaria/
Вижте и приложеното видео по темата

Източник: Teacher.bg