Ученици

Български ученик спечели медал на лагер, организиран от НАСА

В края на миналата седмица се завърнаха учениците от St. George School, които взеха участие в международния лагер Space Camp Turkey, състоял се в град Измир.

Един от участниците – Александър Величков ни донесе най – престижната награда, която се присъжда само на един от всички участници – медал за проявени личностни качества, съпричастност и позитивно отношение към програмата.

SPACE CAMP TURKEY e международен научно-образователен център към NASA, който провежда обучителни програми с космическа насоченост, за деца и младежи от целия свят. На планетата функционират четири подобни лагера (в Канада, САЩ, Япония и Турция), като базата в Турция е втора по капацитет след тази в САЩ.

Чрез програмите в лагера участниците получават знания за космоса, пречупени през науките, изучаващи се в училище – физика, химия, биология, а също и неповторими емоции. Научаването на знания за космоса по привлекателен и достъпен начин събужда траен интерес у децата към науките и технологиите.

Със своите връстници от различни страни участниците се потапят в едно незабравимо приключение. Мотото на програмите в Space Camp “Global friendship trough space education” оживява и бележи стремително развитието на личността. Преминавайки през космическите симулатори, децата се учат да общуват, да работят в екип и формират и упражняват лидерски качества в динамична и забавна среда.

Учениците от St. George school взели участие тази година са Дара Петрова, Алексaндър Величков и Теодора Маринова от 2 клас, Катерина Христова от 3 клас, Габриела Лалева и Зара Златанова от 5 клас и Христина Загорити от 6 клас.