Ученици

Българските деца са по-добри по математика от тези в Англия

Българските деца, които отиват да учат в Англия, изпреварват по математика своите връстници от Острова, информира „Стандарт“. За сметка на това обаче те изостават по предмети като английски език и литература, биология и история.

Става дума за децата, които избират да учат във Великобритания до 10-ти клас. След това тенденцията се обръща, разказа преподавателка от училището „Грешъм“.

В събота ще има изложение за средно образование във Великобритания като пристигащите училища предлагат около 50 стипендии, повечето от които покриват частично таксата за обучение, разказаха консултантите от „Дарби“.

Всяко четвърто дете, изпратено от тях, отива да учи навън със стипендия, казаха те. Отново ще бъдат предлагани и футболните стипендии, с които училището „Брукхауз колидж“ търси млади спортни таланти. Този път обаче се завишават изискванията към нивото на английски език, което трябва да имат учениците.

В минали години обикновено се държеше на спортния талант като учениците имаха възможност да наваксат с езика в подготвителна година.