Мнения

Българска литература ще се изучава в 7, 10, 11 и 12 клас

Само българска литература е предвидено да бъде изучавана в 7, 10, 11 и 12 клас, съобщи Красимира Александрова – главен експерт по български език и литература към Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ в Министреството на образованието и науката (МОН).

В 8 и 9 клас ще се изучава световна литература от античността до модернизма. Освен новото учебно съдържание беше разгледана и методиката на смесеното обучение и преподаването чрез печатен и електронен учебник. Смесеното обучение пести време на учителя, но преподаването чрез него трябва да е предварително много добре подготвено, каза Маруша Кмет от словенското издателство Рокус Клет.

Учебниците не трябва да имат дълги текстове, защото учениците търсят и възприемат все по-кратко съдържание, предупреди преподавателят по ИТ Ангел Ангелов от училище „Сава Доброплодни“ в Шумен.

Все повече българските образователни продукти се издигат на нивото на съвременните очаквания и новите технологии, каза от името на организираторите „Анубис“ и „Булвест 2000“ Николай Табаков.

Съвременният учебник вече официално съществува като печатно и електронно издание, въпреки че финансовото обезпечаване на електронното издание все още е отговорност само на издателите, добави той. Да гледаме на образованието като на подготовка за живота, призоваха от Институт „Монтесори България“.

Източник: actualno.com